Målningsarbeten

Täckning av golv och möbler

1. Möbler- och golvtäckning.

Innan början av renovering täcker vi golven med papper och möblerna med täckplast. Detta bidrar till att inredningen är skyddad från damm och färg

Täcker vi golven med papper och möblerna med täckplast

2. Ta bort / sätta i eluttag.

För kvalitetsarbete och för underlättat arbetsflödet tas alla plastlock bort från uttag och strömbrytar

 

Hur beräknas målningskostnader?


Målningspriset beror på lägenhetsplanlösning, väggarnas skick och omfattning på förarbetet. Nedan ger vi exempel på prisberäkningen för målningsarbete i 4 olika fall. De flesta lägenheter och hus har en standard planlösning. Höga tak och olika ovanliga nischer och bågar kan försvåra arbetet. Om väggarna är i dåligt skick och ytan är ojämn samt om det krävs förarbete kommer målningskostnader vara högre än kostnader för en vanlig målning. I de flesta fall behöver gamla tapeter rivas ner och väggarna behöver spacklas och slipas.

1. Pris för en vanlig målning av väggar i ett rum.

Om väggarna i rummet är i bra skick, målade eller tapetserade och sitter kant i kant och du vill bara måla om och fräscha upp ditt rum då kommer hela arbetet ta mellan 8 och 10 timmar. Mindre hål från spikar och skuvar spacklas och torktiden är snabb. Därför kan målningsarbetet utföras på en dag. Vanligtvis målas väggar 2 gånger. Har du mörk färg på väggar som ska målas om med en ljusare färg krävs det tre strykningar. Ungefärlig pris är 3 500 – 4 000 kr efter ROT-avdrag och inklusive materialkostnader (Färg – Alcro)

2. Pris för borttagning av överlappande skarvar och målning

Det är vanligt förekommande att tapeter sätts med överlapp på varandra och trådkanter blir synliga och fula. Om det ska målas på tapeter utan att göra något förberedande arbete, kommer varje trådkant bli synlig vilket ser inte så estetisk tilltalande ut. Därför rekommenderar vi att hyvla av skarvarna och förbereda väggarna så att det blir jämt. Pris för målning tillsammans med allt förarbete är ungefär 6000 kr efter ROT-avdrag och inklusive materialkostnader (Färg – Alcro). Arbetet tar 2-3 dagar.

3. Pris för väggspackling, slipning och målning

Har du strukturtapeter i ditt rum eller är väggarna i dåligt skick med många ojämlikheter? Vi har 2 lösningar för dig.

1. Alla tapeter tas bort från väggarna. Därefter 2 lager av spackel läggs på. Första lagret – grovspackel (för att jämna ut väggar). Andra lagret – finspackel (för att släta den grova ytan och förbereda väggarna till grundmålning). Väggarna slipas med en speciell ”dust free” teknik. Med hjälp av denna teknik blir det möjligt att minska damm med 90%. Sedan grundmålas väggarna och 2 lager av färg appliceras. Ungefärlig pris är 14 000 – 15 000 kr efter ROT-avdrag och inklusive materialkostnader. Arbetet tar 5 dagar.

2. Ifall tapeter inte sitter löst kan det spacklas ovanpå tapeterna. På så sätt kan man spara både tid och pengar. Såväl som i första fallet appliceras 2 lager av spackel. Allt arbete tillsammans med målning tar 4 dagar och priset blir 11 000 – 13 000 kr efter ROT-avdrag och inklusive materialkostnade

Ca priser

Pris för en vanlig målning av väggar i ett rum inkl material, spackling(kant spackling) 7000 kr inkl material och efter ROT avdrag
En vanlig badrumsrenovering standard 1750000 inkl ny golvbrunn,kakel,klinkers och tätskikt (efter ROT)
Fasadmålning, 600 kr kvm inkl. färg före rotavdragh
Byta en vanlig innedörr ca 2800 pr dörr efter Rotavdrag
Byta toalettstol xxx kr( ring eller sänd foto)efter ROTavdrag

Vanliga frågor

 • Vad kostar en målare?

  Arbetskostnaden per timme är 620 kr inklusive moms. (efter rotavdrag 310 kr)
  För resekostnaden faktureras 250 kr per dag för att täcka kostnaderna för en fullutrustad arbetsbil.

  På grund av att rotavdraget endast får innehålla arbetskostnader , man får man inte baka in resekostnaden i timpriset.

 • Vad kostar en målare i timmen?

  Timpriserna är 620 före ROT Avdrag

 • Vad kostar det att tapetsera?

  Kostnaden för att hänga tapeter i ett medelstort rum är ca 3000 kronor, inklusive standard material som varierar beroende på ditt val av tapet.

  Observera att priset bara handlar om att sätta upp tapeter, det handlar inte om att ta bort tapeter och förutsätter att väggen är i gott skick utan att vara i behov av reparation

 • Varför kan ni inte säga ca priset på telefon?

  Mycket beror på! Och det handlar om hur mycket grundarbete som måste göras, vilka väggar, vilken typ av tapet, tak, underlag mm Ett pris på telefon är inte seriöst!

Att tapetsera ett medelstort rum tar i genomsnitt 1-2 dag att slutföra men kan ta längre tid i rum som är komplicerade eller i de som behöver repareras.

Rum på 10 kvm, bara tapeter 4-6 timmar
20 kvm rum, bara tapeter 1-1.5 dag
30 kvm rum, bara tapeter 1-3 dagar
50 kvm rum, bara tapeter 2-3 dagar
Rum på 10 kvm ink väggarbete 1-1.5 dag
20 kvm ink väggarbete 2-3 dagar
30 kvm ink väggarbete 2-3.5 dagar
50 kvm ink väggarbete 3-5 dagar

© Copyright 2021