Våra tjänster ROT

Hantverkstjänster för privatpersoner, hem, hotell, restauranger, kontor och kommersiella fastigheter

En renovering kan med fördel genomföras som en del av en helhetslösning. Vi är en fullservicebyrå med lång erfarenhet av renovering. Vårt mål är att anpassa er yta utifrån er vision för skapa bästa möjliga resultat. Vi har skapat fantastiska hem, restaurang och hotell inredningar och kontorslokaler med genomtänkta planlösningar – ofta i kombination med möbler och en inredningsarkitekt från oss. Vi på Culvidem renoverar såväl kontor som privata hem, med tillgång till ett brett nätverk av olika yrkesgrupper som snickare, VVS-montörer, målare, elektriker och mycket mer.

Renovering av kök och badrum

Att byta ut kök tar cirka en 1-2 veckor om det inte är en större invändig renovering där golv och fönster ska bytas ut. Om nytt kakel eller nytt golv ska läggas tar det längre tid.

Renovering av källare

Att renovera källaren kan vara ett lite större projekt och förutsätter att du inte stöter på problem som radon, asbestos eller ventilation. En invändig renovering av en källare kostar mer per kvadratmeter jämfört med övriga huset.

Tillstånd för renovering

Det krävs inget tillstånd för invändig renovering när det gäller villor eller fristående hus. Utvändiga renoveringar kan dock kräva tillstånd precis som större renoveringar av bostadsrätter kan kräva tillstånd, exempelvis förändringar av olika typer av ledningar. Vanligtvis kan du ändra allt i en bostadsrätt invändigt som du har underhållsskyldighet för. När det gäller hyresrätter krävs hyresvärdens tillstånd. Du får ofta tillstånd att måla om medan större projekt som är fasta sällan tillåts.

Planeringar och detaljer

En ytterdörr kan kosta allt mellan 5 000 kronor till närmare 20 000 kronor beroende på om du vill ha en enklare dörr eller en speciell säkerhetsdörr.s 5000-20000 kr
En balkongdörr kan variera i pris, beroende på vad ni önskar 3000-10000 kr
Ett fönster byte ofta brukar kosta 1000-2000 kr pr fönster
Installera en innerdörr inkl. karm 2000 kr efter ROT avdrag Per Door
Montera en ballofix 500 kr
© Copyright 2021